Fotosafari Ørlandet mai 2014

I forbindelse med den nye silke, brokade og ulldamaskkolleksjonen for 2015 dro vi til Ørlandet for fotoresearch. En vilt vakkert tur…landskapet – en mosaikk av klostre og herregårder, fiskevær og åpne landskap, vindmøller og naturreservat – og himmelen sparte heller ikke på noe og bød på regn, hagl, strålende sol og hard vind ..Trøndelag:-)

 
Bilferge over Trondheimsfjorden, en av Norges dypeste fjorder
Fosenhalvøya er kanskje ikke først og fremst kjent for helleristinger, men på tettstedet Stykket finner man tydelige helleristninger av elg fra begynnelsen av yngre steinalder, ca. 4000 – 2000 f. Kr.  Funn fra gården Rein noen kilometer vestover tyder på at dette området av Sør-Trøndelag kan ha vært et rituelt – og religiøst samlingssted.
Ankomst Hovde gård med nok fotoutstyr på hjul!
Staselige Hovde gård på Brekstad var opprinnelig husmorskole for datidens unge og håpefulle kvinner. Gjestegården ute i havgapet på Fosenhalvøya har en historie utenom det vanlige. Husmorskolen på Brekstad så dagfens lys i 1923 og på den ble ungpikene drillet i alt som krevdes med tanke på den fremtidige karrieren som kone og mor. Selv om bygningene før hotellåpningen i 2009 ble totalrenovert, har stedet beholdt mye av den opprinnelige stilen, noe som har vært viktig for eieren, familien Grøntvedt.
Aldri feil med deilig badekar med løveføtter…
I dette gamle fjøset stod kuene sto i sin tid på rekke og rad og rautet…
«Tapastallerken» basert på kortreist lokal mat.
Vi tester lys og skygge på nytt Leicakamera…
Så kom kvelden og alle mulige sovemuligheter testet ut…
Parkanlegget i solregn – liten tur ut i hagen før frokost..
«Husmora» har tatt frem det beste sølvet til gjestene denne helgen, dette er bare frokostoppdekningen:-)
Vilt og vakker på Ørlandet..
Uthaug  på sørsiden av Bjugnfjorden
Tettstedet Uthaug
Fotografen på jakt etter spots:-)
Rein kirke er en vakker korskirke fra 1932 og ligger like ved Reins Kloster.
En av stubbene til de flere hundre år gamle eiketrærne som knakk under nyttårsorkanen i  1992 – ved Reins Kloster
Reins kloster, opprinnelig Reins kongsgård, og gården Rein ligger på et høydedrag i et flatt jordbrukslandskap med utsyn over Trondheimsfjorden. Gården omtales først i Harald Hårfagres saga, men antagelig er gården mye eldre. I dag er det 10. generasjon Horneman som eier og driver Reins Kloster. Hovedproduksjonen er økologisk melk. Gården er på rundt 600 mål dyrket jord og i tillegg en del skog og utmark. I 2009 ble Reins Kloster A/S etablert med bla. produksjon av håndverksbasert økologisk iskrem under merkenavnet Rein Iskrem. Som om ikke det er imponerende nok tilvirker gården Reins Kloster Aquavit, Norges eneste økologiske akevitt! (Kilde: www.reinskloster.no)
Utsalg & kaffebar – «Kystpikene» på Brekstad
Viktig med en real sofa&kaffe&hjemmebakte kakerstopp – her på den lille vakre caféen «Kystpikene» på Brekstad.
Etter ferjetur fra Brekstad til Valset på Agdenes var vi innom Bårdshaug Herregård for å se an fotolokasjoner i Orkdal.
Bårdshaug Herregård var hjemmet til gründeren og verdensmannen Christian Thams – Arkitekt, Minister, Godseier og Konsul. Han kjøpte herregården i 1890, og bygde det om til flere spennende stilarter. I 1980 ble et moderne hotellbygg reist ved siden av herregården, og historien Thams skapte gjennom sitt virke er fortsatt synlig. (Kilde: www.baardshaug.no)
Heill ok sæll til menn og heil ok sæl til kvinner – opprinneligen norrøne arveord: «frisk og lykkelig» – dessverre misbrukt av nazistene under 2. verdenskrig.
Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar