Ekstrabladet om Hallvar Witzøs «Yes we love»

Danskene er med oss i Cannes, Hallvar Witzøs «Ja vi elsker» er en konseptuell film som tar for seg fire karakterer i ulike generasjoner, med hver sin krise på 17. mai. Den er filmet på 35mm film på lokasjoner på Svalbard, i Drøbak, Bergen og Leksvik. Dagens Ekstrabladetsitat: «Og her fra Ekstra Bladets udsendte i Cannes, kan det kun kort og kontant konstateres: Ja, vi elsker Norge»

Her Hallvar  Witzø bunadslipset Sør-Trøndelag Gauldal Sort og fotograf Audun Gjelsvik Magnæs i Lundeby Hvit, lekkert!

Produsent Elisabeth Kvithyll i sin egen vakre bunad fra Nord- Trøndelag (Floandrakt), filmskaper Hallvar Witzø i bunadslipset Sør-Trøndelag Gauldal Sort og fotograf Audun Gjelsvik Magnæs i Lundeby Hvit.

Hurra for 17 mai og Norges grunnlov 200 år!

17. mai 2014 er det 200 år siden Grunnloven ble vedtatt av riksforsamlingen på Eidsvoll. Her er Sptzbrgns egne bilder fra feiringen i vakre Trondheim:-)

Barnetog og Nidarosdomen:-)

En av Sptzbrgn bestemødrene og Ulla:-)

Mr. Sptzbrgn jr. i barnetoget, iført lindress og Sør-Trøndelag Soknedal Rust for anledningen:-)

Johan og fruen, han i Bolsøy Blå.

Continue reading «Hurra for 17 mai og Norges grunnlov 200 år!»

Filmskaper Hallvar Witzø til Cannes med «Ja vi elsker»

Trønderens 15 minutters film, med et skråbllikk på norsk 17. mai-feiring, kan gi Norges andre gullpalme gjennom tidene. I Ja, vi elsker følger vi fire personer som sliter på hver sin side under den norske nasjonaldagsfeiringen. De er en liten gutt som slett ikke vil være med på buekorpstog i Bergen, en rullestolssittende veteran på Oscarsborg, en full trøndersk russejente og en splitter naken mann i Svalbards isøde. (Tekst: Jan Gunnar Furuly Aftenposten)

Les mer på Aftenposten: http://www.aftenposten.no/kultur/Skrablikk-pa-17-mai-kan-gi-Gullpalmen-7571074.html

Hallvar Witzø er en god ambassadør for Sptzbrgn her i Øst-Telemark Rød:-) (Foto: Jan Gunnar Furuly)

Filmfotograf Audun G. Magnæs, Filmskaper Hallvar Witzø og produsent Elisabeth Kvithyll  i Cannes (Foto: Jan Gunnar Furuly)

Fotosafari Ørlandet mai 2014

I forbindelse med den nye silke, brokade og ulldamaskkolleksjonen for 2015 dro vi til Ørlandet for fotoresearch. En vilt vakkert tur…landskapet – en mosaikk av klostre og herregårder, fiskevær og åpne landskap, vindmøller og naturreservat – og himmelen sparte heller ikke på noe og bød på regn, hagl, strålende sol og hard vind ..Trøndelag:-)

 
Bilferge over Trondheimsfjorden, en av Norges dypeste fjorder