Silkeslips- kolleksjonen for 2015

Mange liv (overdel) i kvinnebunader og vester i herrebunadene er laget av brosjert silke i ulike mønstre. Dette gjelder spesielt bunader som bygger på draktskikken mellom 1770 og 1830. Det var oppgangstider i Norge og flere områder i landet hadde godt med penger. Motebildet var påvirket av rokokkostilen og det var ikke uvanlig å importere kostbare stoffer fra utlandet.
Mai står for døren og det er fint å kunne vise frem et par av silkestoffene i SPTZBRGNS nye kolleksjon for 2015: de brosjerte silkestoffene «Madrigal» og «Svartisen» fra Tyrihans.

Ny trøndermodell – Trønder Blå enkel Rose

De tre lærerinnene Ragna Rytter, Ingeborg Krogstad og Kaspara Kyllingstad startet på tidlig 1920 – tallet å samarbeide om det som skulle bli en felles bunad for begge Trøndelagsfylkene. Det var viktig for de tre kvinnene å skape en bunad basert på lokalt tilvirkede materialer og således ble det til at bunaden ble laget av ull og lin.
 Trønder Blå enkel Rose er laget i ren ulldamask med linrenning og er laget av materialet tilhørende livet i Trønderbunaden. Trønder Blå enkel Rose er som resten av SPTZBRGN kolleksjonen sydd for hånd i tråd med gammel tradsjonell håndtverkspraksis.