Velkommen til SPTZBRGN blogg

Hei!

Vi er stolte av å presentere Sptzbrgn for alle dere der ute!

Ideen med slipsene er Jarles egen og har sitt utspring i hans årelange søken etter slips med personlig preg. Vi saumfarte nettet, så dro vi dro til New York og til slutt til til Stockholm, men nei, uten hell. Slipsene var like grå og utydelige hvor enn vi lette!

Så kikket vi inn i vår egen kulturav og fant mye av det vi lette etter, Jarle startet opp med sitt og bunadslipsene tok etterhvert form. Vi håper slipsene kan være med på å inspirere og glede dere, og muligens kan dette for noen menn være starten på en prossess med å gå hele veien og kanskje til slutt ende opp med en vaskeekte herrebunad!

Vi kjenner ikke resten av eventyret om Sptzbrgn, det har bare så vidt startet. Dere må hjelpe oss med å sende oss bilder og være med på å forfatte eventyret videre..

Bloggen er vår i felleskap og alle er hjertelig velkomne til å bidra med biter til eventyret! Vi har lagt opp et eget tema hvor vi vil vise bilder av SPTZBRGere med slips og du er hjertelig velkommet til å sende oss bilder og historier etter hvert.

Nettsidene våre er dessverre ikke helt oppe og går ennå, men Bakerman i Oslo tar seg av programmeringen så dette vil forhåpentligvis raskt komme i orden. Ta dere god tid inne på web shopen, der ligger all informasjon om hver enkelt slipstype.

Godt eventyr!

Omoss_lite

Det tar 3 dager å brodere et Øst-Telemark

Det er vanskelig på nett å vise hvilken kvalitet bunadslipsene egentlig har. Slipsene er håndbroderte og er av ypperste prydsøm. Det tar f.eks. 3 dager å brodere et Øst-Telemarkslips og alle materialene som brukes er de samme som i de originale kvinnebunadene. Vi er kjempestolte av kvaliteten på slipsene og de er helt rå live! Legger ved noen større bilder så dere kan se nærmere på kvaliteten.

Telemark_nerØst-Telemark sort

Continue reading «Det tar 3 dager å brodere et Øst-Telemark»

Hva med slips fra der jeg kommer fra??

Vi kommer til å skape nye slips med inspirasjon fra andre kvinnebunader, til det trenger vi hjelp! Kom med forslag på ditt ønskeslips, så skal vi se hva vi kan gjøre. Mange har uttrykt overraskelse over at vi ikke har hentet inspirasjon fra Trøndelag – men vi HAR forsøkt! :-) Vi fikk dessverre ikke bruke elementer fra broderiene i Nord-Trøndelag bunaden (Floan drakten) men vi jobber med andre alternativ.

Slipsknuter

Half Windsor

Vi har kommet frem til at Half Windsor er den knuten som definitivt passer best for bunadslipsene.Bunadsullstoffet brukt i slipsene varierer i tekstur: Fint ullstoff (eks. Øst-Telemark sort, Rogaland og Øst-Telemark roserekke sort), Medium grovt ullstoff (eks. Gudbrandsdalen, Nordland og Graffer) og Grovt ullstoff (Øst-Telemark rød). Half Windsor får perfekt størrelse og form til alle slipsene.

Half Widsor