Ekstrabladet om Hallvar Witzøs «Yes we love»

Danskene er med oss i Cannes, Hallvar Witzøs «Ja vi elsker» er en konseptuell film som tar for seg fire karakterer i ulike generasjoner, med hver sin krise på 17. mai. Den er filmet på 35mm film på lokasjoner på Svalbard, i Drøbak, Bergen og Leksvik. Dagens Ekstrabladetsitat: «Og her fra Ekstra Bladets udsendte i Cannes, kan det kun kort og kontant konstateres: Ja, vi elsker Norge»

Her Hallvar  Witzø bunadslipset Sør-Trøndelag Gauldal Sort og fotograf Audun Gjelsvik Magnæs i Lundeby Hvit, lekkert!

Produsent Elisabeth Kvithyll i sin egen vakre bunad fra Nord- Trøndelag (Floandrakt), filmskaper Hallvar Witzø i bunadslipset Sør-Trøndelag Gauldal Sort og fotograf Audun Gjelsvik Magnæs i Lundeby Hvit.

Hurra for 17 mai og Norges grunnlov 200 år!

17. mai 2014 er det 200 år siden Grunnloven ble vedtatt av riksforsamlingen på Eidsvoll. Her er Sptzbrgns egne bilder fra feiringen i vakre Trondheim:-)

Barnetog og Nidarosdomen:-)

En av Sptzbrgn bestemødrene og Ulla:-)

Mr. Sptzbrgn jr. i barnetoget, iført lindress og Sør-Trøndelag Soknedal Rust for anledningen:-)

Johan og fruen, han i Bolsøy Blå.

Continue reading «Hurra for 17 mai og Norges grunnlov 200 år!»

Filmskaper Hallvar Witzø til Cannes med «Ja vi elsker»

Trønderens 15 minutters film, med et skråbllikk på norsk 17. mai-feiring, kan gi Norges andre gullpalme gjennom tidene. I Ja, vi elsker følger vi fire personer som sliter på hver sin side under den norske nasjonaldagsfeiringen. De er en liten gutt som slett ikke vil være med på buekorpstog i Bergen, en rullestolssittende veteran på Oscarsborg, en full trøndersk russejente og en splitter naken mann i Svalbards isøde. (Tekst: Jan Gunnar Furuly Aftenposten)

Les mer på Aftenposten: http://www.aftenposten.no/kultur/Skrablikk-pa-17-mai-kan-gi-Gullpalmen-7571074.html

Hallvar Witzø er en god ambassadør for Sptzbrgn her i Øst-Telemark Rød:-) (Foto: Jan Gunnar Furuly)

Filmfotograf Audun G. Magnæs, Filmskaper Hallvar Witzø og produsent Elisabeth Kvithyll  i Cannes (Foto: Jan Gunnar Furuly)

21. desember – julekalender

21. desember SPTZBRGNs JULEKALENDER
Lillenissen fant endelig glede i fototakingen, og er igjen på plass:-)
Vi har fortsatt slips igjen som skal finne nye eiere:-)
Til dere nye delere der ute: LIK & DEL denne posten, og lik siden vår så er du med i trekningen om et bunadslips i Sptzbrgns adventskalender.

Husk evt. å endre personverninnstillingen din til «offentlig» eller så kommer det ikke opp at du har delt posten få facebook.
Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne og på facebook KVELDSTID hver påfølgende dag. Snart er det jul!

Alle slipsene i julekalenderen vår er modellen Telemark Roserekke Sort og dette slipset kan dessverre ikke byttes.

 

15. desember SPTZBRGNs JULEKALENDER

God adventssøndag alle!
Ny dag og en ny mulighet for å vinne seg et håndsydd bunadslips fra SPTZBRGN.
Vi deler ut et nytt bunadslips HVER dag:-) LIK & DEL dagens poste på facebooksiden vår , og lik den samme siden vår så er du med i trekningen om et bunadslips i Sptzbrgns adventskalender. Husk evt. å endre personverninnstillingen din til «offentlig» eller så kommer det ikke opp at du har delt denne posten.
Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne og på facebook på KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) Heng med oss frem til julaften.
Vi har ett all round slips; Telemark Roserekke Sort som ligger inne i alle kalenderpakkene. Vi er dessverre ikke anledning til å bytte dette slipset inn i en annen modell.

14. desember: SPTZBRGNs JULEKALENDER

God lørdags morgen alle der ute! Vi deler ut et nytt bunadslips igjen i dag, LIK & DEL dagens post på facebook, og lik siden vår der inne så er du med i trekningen om et bunadslips i Sptzbrgns adventskalender. Husk evt. å endre personverninnstillingen din til «offentlig» eller så kommer det ikke opp at du har delt denne posten. Alle slipsene i vår julekalender er modellen Telemark Roserekke Sort og slipset er ikke byttbart.
Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-)

13. desember SPTZBRGNs JULEKALENDER

Lussimesse og vår lille Lucia er gavmild:-)
Ny dag og en ny mulighet for å vinne seg et håndsydd bunadslips fra SPTZBRGN.
Vi deler ut et nytt bunadslips HVER dag:-) LIK & DEL dagens post på facebook, og lik siden vår så er du med i trekningen om et bunadslips i Sptzbrgns adventskalender. Husk evt. å endre personverninnstillingen din til «offentlig» eller så kommer det ikke opp at du har delt posten på facebook.
Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) Heng med oss frem til julaften. Alle de 24 slipsene i julekalenderen vår er all round modellen Temelark Roserekke Sort og denne modellen er ikke byttbar.

12 desember: SPTZBRGNs JULEKALENDER

Dagens lille julenisse har bunadslipset klart….
Vi deler ut et nytt bunadslips HVER dag:-) LIK & DEL dagens post på vår Facebookside, og lik facebooksiden vår så er du med i trekningen om et bunadslips i Sptzbrgns adventskalender. Alle bunadslipsene i julekalenderen vår er all round slipset vårt Telemark Roserekke Sort, slipset er ikke byttbart. Husk evt. å endre personverninnstillingen din til «offentlig» eller så kommer det ikke opp at du har delt posten.
Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne og på facebook KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) Heng med oss frem til julaften.

11. desember SPTZBRGNs JULEKALENDER

Vinne bunadslips i dag? Ny dag og en ny mulighet for å vinne seg et håndsydd bunadslips fra SPTZBRGN.
Vi deler ut et nytt bunadslips HVER dag:-) LIK & DEL dagens post på vår Facebookside og lik facebooksiden vår så er du med i trekningen om et bunadslips i Sptzbrgns adventskalender. Husk evt. å endre personverninnstillingen din til «offentlig» eller så kommer det ikke opp at du har delt posten på facebook.
Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) Alle slips i vår julekalender er modellen Telemark Roserekke Sort og denne modellen er dessevrre ikke byttbar. Heng med oss frem til julaften. God deling!

 

10 desember: SPTZBRGNs JULEKALENDER

Tirsdag og en ny mulighet for å vinne seg et håndsydd bunadslips fra SPTZBRGN.
Vi deler ut et nytt bunadslips HVER dag:-)
Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) Heng med oss frem til julaften.
Alle slipsene i vår julekalender er all round slipset Telemark Roserekke Sort. Slipset lar seg ikke bytte.

9 desember: SPTZBRGNs JULEKALENDER

Mandag, ny uke og en ny mulighet for å vinne seg et håndsydd bunadslips fra SPTZBRGN.
Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-)Heng med oss frem til julaften.

Telemark Roserekke Sort er det bunadslipset vi deler ut 24 av i denne adventstiden.  Pga logistikkproblemer kan vi dessverre ikke bytte inn denne slipsmodellen i andre modeller.

8. desember SPTZBRGNs JULEKALENDER

Andre søndag i advent og Jacob gjør som nissefar, han gjør et ekstra hopp for den gode sak:-)
Sammen deler Jacob og Ulla ut enda et håndsydd bunadslips i adventstida.
Nye sjanser HVER dag. Vinneren av hver dags delekonkurranse anonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele:-)

I alle de 24 lukene frem til julaften deles det ut et bunadslips av modellen Telemark Roserekke Sort, bunadslipset er dessverre ikke byttbart.

 

8. desember SPTZBRGNs JULEKALENDER!

Andre søndag i advent og Jacob gjør som nissefar, han gjør et ekstra hopp for den gode sak:-)

Sammen deler Jacob og Ulla ut enda et håndsydd bunadslips i adventstida.
Nye sjanser HVER dag. Vinneren av hver dags delekonkurranse anonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele:-)

Alle de 24 slipsene i julekalenderen er av modellen Telemark Roserekke Sort og pga. logistikkutfordringer er det dessverre ikke mulig å bytte denne modellen.

7. desember: SPTZBRGNs JULEKALENDER

God lørdags morgen Norge! Ny dag og en ny mulighet for å vinne seg et håndsydd bunadslips. Søskenparet Jacob og Ulla plukker sammen ned dagens bunadslips.
Nye sjanser HVER dag. Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) Heng med oss frem til julaften.

Alle slips i SPTZBRGNs JULEKALENDER er all round slipset Telemark Roserekke Sort, dette er ikke byttbart.

6. desember SPTZBRGNs JULEKALENDER

Nytt håndpakket bunadslips ligger pent pakket og venter på utsendelse…

Nye sjanser HVER dag. Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) Heng med oss frem til julaften.
Vi deler ut 24 bunadslips av modellen Telemark Roserekke Sort, vårt all round slips for enhver anledning. Det er dessverre ikke mulighet til å bytte dette slipset i en annen modell, det håper vi på forståelse for.

 

5.desember SPTZBRGNs JULEKALENDER

Nytt håndpakket bunadslips ligger pent pakket og venter på utsendelse…Ulla prøver seg igjen som gavefé:-)
Lik og del dagens post fra Sptzbrgn på vår facebookside og lik siden vår så er du med i trekningen om et bunadslips i Sptzbrgns adventskalender.Husk evt. å endre personverninnstillingen din til «offentlig» eller så kommer det ikke opp at du har delt denne posten.

Nye sjanser HVER dag. Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) OBS: Alle kalenderdagene trekkes det ut et Telemark Roserekke Sort bunadslips, dette slipset er vårt all round slips. Slipset kan ikke byttes ut med en annen modell. Heng med oss frem til julaften.

4. desember: SPTZBRGNs JULEKALENDER.

Ny dag og en ny mulighet for å vinne seg et håndsydd bunadslips.

Nye sjanser HVER dag. Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag og vi sender vinneren slipset dagen etter uttrekningen.

ALLE oppfordres til å dele; venner, kjente og ukjente:-) Heng med oss frem til julaften. I dag er det Jacob som er gavefé:-)

I alle eskene er det Telemark Roserekke Sort, ett all round slips med røtter ikke bare i Telemark. Det er ikke anledning til å bytte slipset i en annen slipsmodell ei heller bytte det inn hos noen av våre forhandlere.  Ha en god adventsid:-)

 

 

3. desember: SPTZBRGNs JULEKALENDER

Ny dag ny mulighet, IKKE VÆR BLYG, det er flott å delta hver dag:-)! LIK & DEL denne posten, og lik siden vår så er du med i trekningen om et bunadslips i Sptzbrgns adventskalender. Husk evt. å endre personverninnstillingen din til «offentlig» eller så kommer det ikke opp at du har delt denne posten.
Nye sjanser HVER dag. Vinneren av hver dags delekonkurranse annonseres her inne KVELDSTID hver påfølgende dag. Heng med oss frem til julaften.
Sptzbrgns egen Ulla er gavefé i yndlingskjolen sin fra Jumina – a norwegian fairytale:-)

SPTZBRGNs adventskalender: 24 dager – 24 bunadslips

Kanskje bli det DU som kan smykke deg med bunadslips denne julen,  eller du kan legge arvegaven under juletreet…

Gå inn på vår Facebookside og lik&del posten, og husk å like siden vår. Vi trekker en vinner og annonserer vinneren med fullt navn her inne på bloggen og på Facebook hver påfølgende kalenderdag.

Vi trekker ut fra delingslisten og forutsetningen for å kunne vinne er at man har delt den aktuelle dagsposten inne på Facebook og likt Sptzbrgns offisielle Facebookside.

Alltid en ny dag med nye muligheter..frem til jul. De 24 bunadslipsene i julekalenderen er all round bunadslipsene Telemark Roserekke. Slipsene kan ikke byttes i andre bunadslipsmodeller.

MS Trollfjord Dag 11: Måløy 61°N – Geiranger 62°N – Molde 62°N

Kaptein ved MS Trollfjord Yngve Johannessen på brua i bunadslipset Nordland Blå:-) Staselig mann!

 

Purser Merete Vanebo og Jacob på brua – MS Trollfjord :-)

11 år….spennende….

 

3 år….mer opptatt av å klatre:-)

 

Etter Måløy ankom vi Ålesund, byen som flyter på havet:-) Ålesund sies å være byen med norges mest energiske folkeferd, noe vi kan like:-)

Byen som brant ned i 1904 er gjenreist i Jugendstil og smellvakker! SÅ kom vi til Geirangerfjorden, perlen blant norges fjorder…

 

Longyearbyen fotoshoot

I skrivende stund er det en påholden SPTZBRGN penn som fører ordet. Jeg heter Andreas S. Frølich og var med Jarle for å hjelpe til med å fotografere nye bilder til kolleksjonen som Jarle har laget. Etter hans ønske, på selveste Spitsbergen, på ordentlig. Langt der nord, hvor det bor 3000 isbjørner og 2500 mennesker. Et område større enn Danmark. Svalbard er svært, kaldt og mystisk.

Jarle og jeg, vi kjenner hverandre fra Westerdals og har samarbeidet masse i Blackmoose . Jeg er egentlig tekstforfatter av yrke – det er nemlig verdt å nevne at mellom Jarle og meg er det HAN som er egnet fotograf! Men, som Sandefjording er det bare å sæla på og gjøre som kapteinen sier. Så med Jarles fotoutstyr og eget varmt tøy bar det opp til 78 grader nord.

Vi reiste opp 14. desember med fin julestemning i kroppen. Gaver innkjøpt: null. Men store planer om det.

Reisen opp opplevde vi begge som en reise ned i et sort hull. MAKAN til mørke! Det er mørkt som i en SKOESKE på Svalbard i desember, kudos til Longyearbyens innbyggere, lizzm. Vi møtte mennesker som har bodd der i nesten 40 år, hvordan er det mulig å overleve med så lite lux på huden i vintermånedene? Jaggu om jeg vet. Men DE vet og jeg er glad for at det er slik. At noen tar ansvar for Svalbard, den snøkrystallen lengst nord.

I forkant av reisen hadde jeg sett et innslag om Svalbardkunstneren Olaf Storø på NRK 1. Olaf skapte en isbjørn til åpningen av frølageret som ligger rett ved Longyearbyen. En isbjørn kalt «Trude». «Det må da være en mann som kan litt om de feiteste fotolocations på Svalbard» tenkte jeg og det tenkte jeg helt rett i. Vi sjekket inn på på SAS hotellet og møtte straks Olaf, som plukket oss velvillig opp i egen bil og guidet oss rundt i et par timer til noen svært gode plasser å knipse. Kvelden var med det kommet – og det var bare å legge seg for å møte neste dag med glede.

Tidlig neste morgen, i stummende mørke, tok vi drosje ut til flyplassen og plukket opp en Landcruiser, til vår disposisjon for resten av oppholdet. Med den dro vi til første fotografering: Basecamp fangstasjon, eller «trapper station» som det heter på engelsk. Stedet er en turistdestinasjon, her er det mulig å leie hundespann og fise ut i ødemarken med polarhunder som propell. Ved Basecamp ble vi varmt tatt imot av et hyggelig par som ga oss tilgang til alle bygg, samt mulighet for å fotografere sammen med polarhundene som man finner der.

Jarle fikk raskt erfare at alt det varme tøyet han hadde kjøpt inn for turen, ikke hjalp for en modell uten underhudsfett i sin beste alder. Det som måtte til, var hyppige besøk i Landcruiseren og begge henda plantet på varmeapparatet. I minus 15 grader er det begrenset hvor lenge man kan stå stille i fin blådress, selv om man har på seg et nydelig bunadslips i ull. Selv var jeg pakket inn i Bergans og Peak Performancebukse og et par robuste UGGs – jeg kunne ikke hatt det bedre. Lun og fin jobbet jeg på, lyssetting fikk jeg instruksjoner av Jarle på underveis. Svalbard har fint lys, men ikke i desember, da må det små lette SPTZBRGN-lamper til for å få det velkjente uttrykket i bildene.Continue reading «Longyearbyen fotoshoot»